in

«Έφυγε» από τη ζωή γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Θλίψη στον χώρο της υποκριτικής, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Τσολακάκης. Ο θάνατος του έγινε γνωστός πριν από λίγες ώρες, μέσα από ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Στέλιος Τσολακάκης πέθανε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

«Πληροφορηθήκαμε αρκετά καθυστερημένα πως έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα Χριστούγεννα ακόμα ένας ηθοποιός μας που ερμήνευσε αρκετούς μικρότερους ρόλους σε παλιές ελληνικές ταινίες ο Στέλιος Τσολακάκης, ένας ωραίος γόης του μουσικού μας θεάτρου γεννημένος το 33. Καλο ταξίδι» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η άσεμνη χειρονομία στη Χριστιάνα Αριστοτέλους και στον Γιώργο Εφραίμ

Ποιος ήταν ο Στέλιος Τσολακάκης

Πρόσωπο γνωστό μέσα απ τις ταινίες του Ελληνικού κιν/φου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Επιθεωρησιογράφος και σεναριογράφος και στιχουργός («Θα φέρω γύρω τους μαχαλάδες», (Ζαμπέτας), «Ψεύτικη αγάπη», «Γιατί να σ’ αγαπώ», «Φεύγω μόνος μου», «Τα ματάκια μου»). Σκηνοθέτησε την ταινία ”Τέρμα τα δίφραγκα” (1962). Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά.

Φιλμογραφία

Ο άνθρωπος του τρένου (1958)
Τα ντερβισόπαιδα (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Νίκος-κουρέας και σκηνοθέτης της ταινίας]
Οι κατεργάρηδες (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)[πρόεδρος δικαστηρίου]
Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964)[Λάκης ή Τσιπόνε, αρχικαμαρώτος κρουαζιερόπλοιου]
Η μοδιστρούλα (1964)
Διπλοπεννιές (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Ο ανακατωσούρας (1967)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Ο Πατούχας (1972)
Το πιο γρήγορο μπουζούκι (1973)
Παραλάβατε Διορισμόν (1996)

Δείτε ακόμη:

Χριστίνα Μπόμπα: Εν αναμονή των διδύμων, μας έδειξε τη φουσκωμένη κοιλίτσα της!

Χάρης Παπαθεοχάρους: Η φωτογραφία από το όμορφο σαλόνι του αγκαλιά με την καλή του

Μιχάλης Σοφοκλέους: Ο διάλογος Γιολίτη – Τσουρούλλη τη στιγμή που μαθαίνουν για τον ψεύτικο λογαριασμό

Χριστίνα Μπόμπα: Εν αναμονή των διδύμων, μας έδειξε τη φουσκωμένη κοιλίτσα της!

Μαριλένη Σταύρου: Αποκάλυψε για πρώτη φορά το όνομα που θα δώσει στην κόρη της