in

Ο χαρισματικός chef Γιώργος Ερωτοκρίτου φωτογραφίζεται πιο γοητευτικός από ποτέ αποκλειστικά για το chnews.com.cy

Δηλώνει ιδιότροπος και έτοιμος να στηρίξει δική του εκπομπή

Πρόκειται για ένα chef, ο οποίος έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο μεγάλα ονόματα της Κυπριακής γαστρονομίας.

Χαρακτηρίζεται από το χιούμορ που τον διακατέχει.

Η δουλειά του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του, αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι με ότι καταπιάνεται το φέρνει άρτια εις πέρας.

Ο πολύς ο κόσμος τον γνώρισε λίγα χρόνια πριν μέσα από την παρουσία του στη μαγειρική στήλη της Χριστιάνας Αριστοτέλους. Έκτοτε αγαπήθηκε από το κοινό που τον έχει κατατάξει ανάμεσα στους πιο αγαπημένους Κύπριους σέφ.

Ο λόγος για τον Γιώργο Ερωτοκρίτου, ο οποίος φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το chnews.com.cy και μίλησε για τα νέα του επαγγελματικά σχέδια, σχολίασε τα πρόσωπα της Κυπριακής showbiz και μας εκμυστηρεύτηκε άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα;

Κοίτα, είναι λίγο περίεργο γιατί αν ρωτήσουμε ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί μου στα ξενοδοχεία, πιστέυω ότι θα έχουν άλλη άποψη από τους ανθρώπους που με παρακολουθούν.

Δηλαδή;

Σε μια κουζίνα είμαι πολύ πιο αυστηρός από αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Χωρίς να σημαίνει ότι είμαι ο τσάρος ή ότι τιμωρώ κόσμο. Σίγουρα στους χώρους εργασίας είμαι πολύ πιο αυστηρός. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του άποψη για μένα, θετικό είτε αρνητικό, είναι απόδεκτό.

Ένα καλό και ένα κακό σου χαρακτηριστικό;

Το πιο θετικό μου είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ το χιούμορ, η καλή παρέα, να περνάμε καλά και να διασκεδάζουμε. Το πιο αρνητικό μου είναι ότι είμαι λίγο ιδιότροπος γενικότερα με μικρές λεπτομέριες, που είτε έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του άλλου ή σε διάφορα άλλα θέματα. Αυτό μπορεί να μου χαλάσει την διάθεση, κυρίως ανθρώπους του κοντινού μου κύκλου.

Ποιος είσαι;

Είμαι ο chef Γιώργος Ερωτοκρίτου, είμαι στο χώρο της γαστρονομίας τα τελευταία 16 χρόνια. Ασχολούμαι με αυτό το επάγγελμα από 16 ετών, όταν τα καλοκαίρια δούλευα σε εστιατόρια για να βγάλω το χαρτζιλίκι μου.

Τι ήταν αυτό που σε μυήσε σε αυτό το χώρο;

Καταρχήν, μου άρεσε η μαγειρική από παιδί, αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ τον εαυτό μου ότι θα ασχοληθεί επαγγελματικά.

Ίσως να με επηρέασε και η μητέρα μου, δεν είναι επαγγελματίας αλλά είναι μια καταπληκτική μαγείρισσα. Είναι μια γυναίκα η οποία φτιάχνει τα πάντα στο σπίτι, από τυριά μέχρι βούτυρο. Έτσι μεγάλωσα μέσα σε όλο αυτό και είχα μάθει αρκετές συνταγές. Αργότερα, είδα την μαγειρική με διαφορετικό μάτι και ασχολήθηκα επαγγελματικα με αυτήν.

Η μητέρα μου έκανε όνειρα να με δει γιατρό ή δάσκαλο. Τα όνειρα που έχουν όλες οι παραδοσιακές Κύπριες μητέρες. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι επηρέασε την απόφαση μου. Το ήθελα εγώ και το αγάπησα πολύ. Πιστέυω ότι είμαι σε ένα καλό επίπεδο.

Ασχολήθηκες πολύ με την γαστρονομία και δούλεψες σε πάρα πολλά εστιατόρια, αλλά μέσα από το πέρασμα του χρόνου μεταπήδησες στον χώρο της τηλεόρασης. Πως έγινε αυτό και επίσης ήταν στόχος από την αρχή το γυαλί;

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ ο χώρος της γαστρονομίας, πέρασα από αρκετα εστιατόρια αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι μπορώ να βγω στην τηλεόραση. Αυτή που με έσπρωξε για αυτό το βήμα είναι η Δανάη Χρίστου, η οποία επέμενε ότι πρέπει να βγω στην τηλεόραση. Από μόνη της αποφάσισε, γιατί με την Δανάη δεν υπάρχει πολύ δημοκρατία ξέρεις, να εμφανιστώ στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους και απλά με πήραν από την εκπομπή της Χριστιάνας και μου είπαν ότι την Πέμπτη είσαι καλεσμένος για να μαγειρέψεις. Έτσι ξεκίνησαν όλα, η μια Πέμπτη έφερε την άλλη και έτσι τα τελευταία τριάμιση χρόνια είμαι στην τηλεόραση.

Πως ήταν η πρώτη σου επαφή με το όλο σκηνικό της τηλεόρασης;

Το να εμφανιστείς live σε μια εκπομπή όπως της Χριστιάνας, που γράφει τρελά νούμερα, χωρίς να έχεις την πιθανότητα του λάθους, καταλαβαίνεις ότι ήταν τρομακτική εμπειρία. Η πρώτη επαφή ήταν λίγο αγχωτική, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι η Χριστιάνα με έκανε να νιώσω τόσο οικία που αυτό με γοήτευσε. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους, που με ώθησε να συνεχίσω μαζί της τις εμφανίσεις μου κάθε Πέμπτη.

Ένα θετικό και ένα αρνητικό της Χριστιάνας;

Η Χριστιάνα είναι αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση, ένα θετικό πλάσμα, ένας καλοσυνάτος άνθρωπος που προσπαθεί να βοηθήσει όποιον της το ζητήσει. Έχει πάρα πολλά θετικά, έχει χιούμορ και την θεωρώ πολύ έξυπνη. Ένα αρνητικό της ότι σε μια φιλική έξοδο για φαγητό μπορεί να μην καταλάβει τι τρώει, αλλά τηλεοπτικά κατά ένα περίεργο τρόπο θα καταλάβει τα πάντα. Με τρελαίνει αυτό και της το λέω.

Υπήρξαν στιγμές που μετάνιωσες την προβολή σου μέσα από την τηλεόραση και δεν θα ήθελες να σε αναγνωρίζει ο κόσμος;

Όχι δεν το μετάνιωσα, απλά πολλές φορές μπορεί να ενοχληθώ από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Δεν μου αρέσει πολύ ο τίτλος «τηλεοπτικός chef», γιατί δεν ζω μέσα από την τηλεόραση, ζω από την βασική μου δουλειά. Η τηλεόραση είναι κάτι επιπλέον σε αυτό που κάνω. Εννοείται ότι δεν το μετάνιωσα, απλά πολλές φορές είναι λίγο κουραστικά τα «που πήγε» και «τι έκανε», που συμβαίνουν στα Κυπριακά δεδομένα.

Πέραν του ρόλου σου ως τηλεοπτικός chef θα έβλεπες τον εαυτό σου ως παρουσιαστή σε εκπομπή που να μην έχει να κάνει με τη μαγειρική;

Είμαι ένα άνθρωπος που έμαθα να λέω «ποτέ μην λες ποτέ», αλλά δεν μου έχει περάσει από το μυαλό. Όμως από την στιγμή που είμαι ήδη στη τηλεόραση, αν έρθει κάτι στη πορεία που θα μπορούσα να το υποστηρίξω ως Γιώργος, θα το έκανα.

Θα πήγαινες ποτέ απέναντι από την Χριστιάνα;

Έχω πάει απέναντι από την Χριστιάνα όταν έκανα το «Μια Βαλίτσα Γεύσεις» στο Σίγμα, αλλά δεν ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Έχουμε ξεκαθαρίσει μεταξύ μας την φιλική από την επαγγελματική μας σχέση, οπόταν κανένα θέμα δεν θα υπάρξει ανάμεσα μας.

Μετά το τέλος της τηλεοπτικής σου εμφάνισης το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να δεις τα νούμερα της εκπομπής σου;

Σίγουρα, τα νούμερα ενδιαφέρουν τον καθένα. Είναι αυτό που βγαίνει προς τα έξω, είναι η διαφημιστική σου αξία και κατά πόσο ο κόσμος σε αποδέχεται σε αυτό που κάνεις. Σίγουρα δεν είναι τόσο αγχωτικό, λόγω του ότι δεν έχω μια εκπομπή δική μου στη παρούσα φάση.

Ξέρουμε ότι από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ίσως να δούμε και μια δική σου εκπομπή. Πως θα είναι αυτή σε περίπτωση που βγει στο αέρα;

Είναι γνωστό ότι έχει βγει ένα δοκιμαστικό επεισόδιο με τίτλο «Chef de cuisine». Το concept της εκπομπής έχει να κάνει με ένα chef ο οποίος καλεί στο σπίτι του Κύπριους επώνυμους και όχι μόνο. Στην συνέχεια μαγειρέυουν μαζί σε ένα χαρούμενο κλίμα. Εύχομαι κάποτε να βγει στον αέρα.

Πέραν από την Χριστιάνα Αριστοτέλους και την Χριστίνα Δημητρίου ποιες άλλες παρουσίες ξεχωρίζεις στην Κυπριακή τηλεόραση;

Ξεχωρίζω το Σάββα Πούμπουρα που είναι στο ΡΙΚ. Δεν σου κρύβω ότι είναι ένας από τους ανθρώπους που θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του και να κάναμε μια εκπομπή μαζί. Πιστεύω ότι έχω πάρα πολύ καλή χημεία μαζί του. Ένα άλλο άτομο που ξεχωρίζω είναι η Γωγώ Αλεξανδρινού, καθώς είναι μια εξαιρετική παρουσιάστρια. Επιπλέον η Γιώτα Κουφαλίδου μου αρέσει αρκετά, ειδικά στο lifestyle που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει.

Πάμε να σχολιάσουμε μερικά τηλεοπτικά πρόσωπα.

-Χρύσανθος Τσουρούλης

Είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει και το έχει αποδείξει εδώ και αρκετά χρόνια. Τον θεωρώ ένα από τα πιο σήμαντικά πρόσωπα της Κυπριακής τηλεόρασης.

-Βασιλική Χατζηαδάμου

Είναι πολύ καλή και χαίρομαι που οι εκπομπές που έκανε μας θύμισαν τις ρίζες μας. Ο κόσμος την έχει αγαπήσει για αυτό το πράγμα και δεν σου κρύβω ότι δεν θα ήθελα να την δω σε κάτι άλλο. Χαίρομαι που υπάρχει αυτός ο άνθρωπος για να δείχνει την Κυπριακή παράδοση με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Κάνει κάτι διαφορετικό.

-Λουκάς Χάματσος

Ο Λουκάς μου… Ο Λουκάς είναι το παιδί που όλοι αγαπήσαμε. Σίγουρα έχει την δική του θέση στην Κυπριακή τηλεόραση. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ποιος είναι. Ότι κάνει το κάνει με τον δικό του τρόπο και ο κόσμος τον αγαπά.

-Λούης Πατσαλίδης

Νομίζω ότι είναι το πιο πολυσυζητημένο άτομο αυτή την στιγμή και ο πιο αγαπητός. Μπράβο του που τα έχει καταφέρει και είναι ένας άνθρωπος χωρίς κόμπλεξ. Βγάζει το χιούμορ όπως αυτός γουστάρει.

-Αιμιλία Κενεβέζου

Η Αιμιλία Κενεβέζου είναι φίλη μου. Η σιδηρά κυρία της τηλεόρασης… Και η Αιμιλία έχει αποδείξει ποια είναι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι μια γυναίκα, η οποία στο χώρο της δημοσιογραφίας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Χαίρομαι για το νέο της επαγγελματικό ξεκίνημα στον Alpha. Της εύχομαι ότι καλύτερο.

-Κωνσταντίνα Ευριπίδου

Η Κωνσταντίνα τα πάει αρκετά καλά. Ο κόσμος την έχει εμπιστευτεί σε αρκετά από τα project που έχει παρουσιάσει και της εύχομαι καλή επιτυχία.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στο τηλεοπτικό αέρα;

Μια δύσκολη στιγμή ήταν μαζί με την Χριστιάνα Αριστοτέλους, όταν πήγα να μετακινήσω ένα σανίδι που πάνω είχε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Έφυγε το μαχαίρι και έπεσε δίπλα ακριβώς από το πόδι της. Πάγωσα γιατί φορούσε πέδιλο και θα μπορούσα να την τραυματίσω. Είχα πάθει σοκ. Φυσικά, η Χριστιάνα ήταν άνετη και το έσωσε. Ωστόσο εγώ βίωσα ένα μικρό πανικό.

Πως είσαι αυτή την περίοδο;

Αυτό τον καιρό είμαι πάρα πολύ δημιουργικός, καθώς έχω φτιάξει τη δική μου ιστοσελίδα το www.giorgoserotokritou.com. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή την ιστοσελίδα, γιατί είναι κάτι που το ζητούσε ο κόσμος επίμονα.

Τι μπορούμε να βρούμε στο www.giorgoserotokritou.com;

Αρκετές συνταγές σε διάφορες κατηγορίες. Μπορούμε να βρούμε νέα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και o chef τα συστήνει. Επιπλέον ο κόσμος μπορεί να βρει πολλές συμβουλές. Επίσης σε λίγο καιρό από τώρα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας θα μπορούν να δουν διάφορα βιντεάκια με την εκτέλεση των συνταγών. Γενικότερα, πιστεύω ότι θα είναι ένας ιστοτότοπος που έχει να κάνει με τη γαστρονομία και όλα τα παρεμφερή.

Φωτογράφος: Αλέξης Ανδρέου
Στυλίστρια – Make Up Artist: Τόνυ Σωκράτους
Συνέντευξη: Χαράλαμπος Χειμώνας

Θερμές ευχαριστίες:

Διαβάστε επίσης: Χαρμόσυνα νέα! Η Δανάη Χρίστου έκανε το επόμενο βήμα στην σχέση της!

Η Δανάη Χρίστου «ξύπνησε» στο Hollywood της δεκαετίας του ’60 και μας άφησε άφωνους σε μια από τις καλύτερες φωτογραφίσεις της αποκλειστικά για το CHNEWS

Η γυμνή αλήθεια του Τζούλιο Φιλίππο ΝτΈρρίκο! Φωτογραφίζεται και μιλάει αποκλειστικά στο CHNEWS