in

Κάλια Δραγατάκη: «Σκεφτόμουν την κατακραυγή του κόσμου, το αν μπορώ εγώ να μεγαλώσω ένα παιδί μόνη μου»

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Κάλια Δραγατάκη μιλά και φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το CHNEWS

Την συνάντησα σε παραλιακό καφέ της Λεμεσού και με υποδέχτηκε με το χαμόγελο στα χείλη και την παιδική αθωότητα που πάντα την διακατέχει. Ξεκινήσαμε να συζητάμε για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και για τα προσωπικά της.

Ήθελα να μάθω για την ζωή της αφού στα 21 της χρόνια είναι μόνη μητέρα και επαγγελματίας.

Πρόσφατα δήλωσε ότι όσοι δεν ξέρουν την ιστορία σου, πλάθουν την ιστορία σου. Έτσι μου κέντρισε το ενδιαφέρον να μάθω την δική της ιστορία και να ξεδιπλώσουμε άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Πως ήρθε στην ζωή σου ο έρωτας και το παιδί;

Ερωτεύτηκα όταν ήμουν 16 χρονών και συνεχίσαμε μαζί μέχρι τα 19. Με το που τελείωσα το σχολείο πήγα στην Αθήνα για να σπουδάσω δημοσιογραφία, για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο σύντροφος μου έμενε μαζί μου. Τότε ήταν που ήρθε το μωράκι μας. Το παιδί ήταν κάτι που το συζητήσαμε πριν αποφασίσουμε να το φέρουμε στον κόσμο, δεν ήρθε τυχαία. Στην αρχή το θέλαμε και οι δύο, πείστηκα ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος μου, ότι με αυτόν μπορώ να μεγαλώσω ένα μωρό και ότι μπορώ να στηριχτώ πάνω του. Το θέλαμε και οι δύο. Όταν χωρίσαμε αποφάσισα ότι θα το μεγαλώσω μόνη μου.

Τι πήγε στραβά;

Οι συγκυρίες μας χώρισαν όταν ήμουν δύο μηνών έγκυος.

Πως είναι σαν πατέρας ο πρώην σύντροφος σου;

Είναι ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να έχει ο Πάρης. Μακάρι να ήταν όλοι πατεράδες έτσι.

Πως αντέδρασες όταν σου είπε πως θέλει να διακόψετε την σχέση σας ενώ ήσουν έγκυος;

Επειδή γνώριζα τι επικρατούσε, έπρεπε να χωρίσουμε ή έπρεπε να κάνω έκτρωση και να πω ότι τελειώνει αυτή η σχέση. Ή έπρεπε να πω ότι στέκομαι στα πόδια μου. Επειδή για τέσσερα χρόνια ήμασταν ένα. Δεν είχα μάθει να είμαι μόνη. Οπόταν ήταν δύσκολη απόφαση και σκεφτόμουν την κατακραυγή του κόσμου, το αν μπορώ εγώ να μεγαλώσω ένα μωρό μόνη μου, ψυχολογικά και οικονομικά. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι το οικονομικό δεν είναι πολύ σημαντικό τελικά. Το μωρό χρειάζεται να είσαι ήρεμος και να έχεις όρεξη και ποιοτικό χρόνο. Στην πορεία κατάλαβα ότι δεν έκανα κάποιο λάθος, αφού ο μπαμπάς του είναι πάρα πολύ καλός. Έχω την βοήθεια του, έχω την μαμά μου που πρέπει να της κάνω άγαλμα.

Μίλησες για την κατακραυγή του κόσμου γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει ακόμα αυτό το φαινόμενο;

Είναι σίγουρα πιο αποδεκτό πλέον να είσαι μόνη μητέρα, αλλά ο δικός μου συνδυασμός είναι λίγο περίεργος, γιατί ήμουν και μικρή και η δουλειά που επέλεξα να κάνω δεν βοηθά αρκετά. Αλλά θα τα καταφέρω. Το θεωρούσα τρελό το γεγονός ότι ήθελα να ασχοληθώ με την δημοσιογραφία, γιατί απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και οι υποχρεώσεις μου με τον γιο μου είναι αυξημένες. Όταν δεις όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που παρακαλούν να έρθει η ευλογία ενός παιδιού στην ζωή τους και ίσως να έχουν όλα τα καλά του κόσμου και το μόνο που τους λειπει είναι ένα παιδάκι συνειδητοποιείς ότι αυτό είναι η πραγματική ευτυχία.

Πως βίωσες την κατακραυγή;

Δεν το ένιωσα εγώ αλλά συχνά συμβαίνει να με πάρουν τηλέφωνο γνωστοί και φίλοι και να μου πουν. “Βάζεις φωτογραφίες με το μωρό στα social media και λένε κάποιοι ότι το χρησιμοποιείς”. Έτυχε να μην το κάνω και να πουν ότι ακούσαμε ότι δεν ασχολείσαι με το μωρό.

Τι έχεις να πεις σε εκείνους που ισχυρίζονται αυτά;

Ότι το μωρό μου κάθε πρωί μου λέει ότι με αγαπά.

Αν γύριζες τον χρόνο πίσω θα ήταν ακριβώς η ίδια η διαδρομή σου;

Το μόνο πράγμα που μετάνιωσα στην ζωή μου ήταν ότι ξεκίνησα την δουλειά από δεκαπέντεμιση ετών. Νιώθω ότι μου έκοψε αρκετά χρόνια από την παιδικότητα μου.

Τι δουλειά έκανες;

Σερβιτόρα. Έπρεπε να βγάλω χρήματα με κάποιο τρόπο.

Γιατί ξεκίνησες να εργάζεσαι από τόσο μικρή ηλικία;

Τα οικονομικά, δεν είμαι από εύπορη οικογένεια. Ένιωθα περήφανη και ότι είναι μαγκιά μου αλλά τώρα που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι από μέσα μου “Γιατί;” ήμουν μόνο δεκαπέντε ετών και μπορούσα εκείνες τις ώρες που δούλευα – γιατί έφευγα από το σχολείο και πήγαινα για δουλειά – Μπορούσα να πάω στο cinema, μπορούσα να πάω να κάτσω με τους φίλους μου στο σχολείο και να λέμε χαζομάρες. Μπορούσα να πάω clubs.

Σε νυκτερινά μαγαζιά πήγα μετά τα 19 αφού γέννησα το γιο μου. Πήγα club όταν βάφτισα το μωρό. Μου λέγανε ονόματα από νυκτερινά μαγαζιά στην Λευκωσία και δεν ήξερα καν την ύπαρξη τους.

Όμως ξέρεις κάτι; Δεν με πίεσε κανείς να πάω για δουλειά, απλά ήμουν αντιδραστική, έβλεπα την μαμά μου ότι δύσκολα τα έφερνε βόλτα και δεν ήθελα να της ζητώ χρήματα. Πάντα το είχα αυτό με την μαμά μου επειδή πάντα μας έδινε τα πάντα δεν ήθελα να της ζητώ λεφτά. Θεώρησα στα 15 μου ότι είμαι ο άντρας του σπιτιού.

Ποια ήταν η πιο σοκ στιγμή της ζωής σου;

Επειδή είναι η πιο πρόσφατη, όταν μου ανακοίνωσαν ότι δεν θα έχω δουλειά. Επειδή είχα κανονίσει την σεζόν και τις υποχρεώσεις μου με ένα συγκεκριμένο μισθό .

Η πιο δύσκολη στιγμή;

Η πιο δύσκολη στιγμή, όχι άσχημη, όταν έπιασα στα χέρια μου τον Πάρη και συνειδητοποίησα πραγματικά ότι είμαι μαμά. Τους προηγούμενους 7 μήνες έλεγα σε όλους ότι θα σταθώ στα πόδια μου και έπαιζα την δυνατή αλλά μόλις τον έπιασα στα χέρια μου την πρώτη μέρα, τον είχα τέσσερις ώρες πάνω μου τον έβλεπα και έλεγα τι κάνουμε τώρα;

Ο μπαμπάς του Πάρη ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί;

Ναι πάντα, σε ότι έχει να κάμει με το μωρό είναι ο τέλειος μπαμπάς μακάρι να ήταν όλοι έτσι.

Η ομορφιά σου σου άνοιξε ή σου έκλεισε πόρτες;

Εξαρτάτε… Πολλές φορές ναι κλείνει όμως και πόρτες, αυτές που θέλω να ανοίξω εγώ τουλάχιστον. Ίσως να είναι ποιο επιφυλακτικοί να σε προσλάβουν για κάτι πιο σοβαρό.

Δηλαδή;

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι εργοδότες, όταν είναι να πάει μια ξανθούλα με γαλάζια μάτια και πολλές φορές το κοντό φόρεμα που φορώ ίσως, να είναι πιο επιφυλακτικοί (γέλια).

Τι σε γοητεύει σε έναν άνδρα;

Να έχει κάλο χιούμορ. Δεν μπορώ να είμαι με κάποιο που δεν με κάνει να γελάω. Θέλω να νιώθω ασφάλεια δίπλα στον σύντροφο μου. Να μπορώ να του μιλάω για τα προβλήματα μου και να με ακούει. Δεν είναι προτεραιότητα μου ο έρωτας, οι σχέσεις και τα λοιπά. Εάν τύχει κάτι τέτοιο το πρώτο πράγμα που θα δω είναι πως θα συμπεριφερθεί με τον Πάρη.

Ο χώρος που επέλεξες να ασχοληθείς θεωρείς ότι αφήνει χώρο για πραγματικές φιλίες;

Δύσκολα αλλά ναι, έχω αποκτήσει δυο – τρεις πραγματικούς φίλους που ξέρεις. Έχω αντιληφθεί ανθρώπους που έχουν έρθει κοντά μου για διάφορους άλλους λόγους. Με το που έχασα την δουλειά αντιλήφθηκα και το ποιοι ήταν πραγματικοί φίλοι. Δύσκολα θα κάνω φιλίες, ίσως μερικές φορές να φαίνομαι και λίγο σνομπ αλλά δεν το κάνω επίτηδες.

Μετάνιωσες κάτι που έχεις κάνει ή έχεις πει;

Ναι μετάνιωσα. Είμαι άνθρωπος που ποτέ δεν σχολιάζω και δεν κρίνω κανένα επειδή έχω κριθεί εγώ πολλές φορές. Μετάνιωσα πάρα πολύ, στεναχωριέμαι και μετανιώνω που σχολίασα δημόσια την Ηλιάνα Γεωργίου. Δεν μου έπεφτε κανένας λόγος να την σχολιάσω δημόσια και ζητώ συγνώμη. Της ζήτησα και προσωπικά αλλά δεν μου απάντησε.

Γιατί δεν είσαι φέτος στο Replay και ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Συζητάμε πολλά αλλά δεν ξέρω κάτι σίγουρο ακόμη. Με τον Αντ1 είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία όλη την χρονιά, ακόμα θα πάω να τους δω και να μιλήσουμε, είναι όλα πολύ καλά. Απλά όπως όλα τα επαγγέλματα μας άγγιξε και εμάς η κρίση, λόγο οικονομικών έπρεπε να γίνουν κάποιες περικοπές. Ήμουν μια από αυτές.

Νιώθεις πικραμένη από την απομάκρυνση σου;

Σίγουρα μου ήρθε ξαφνικό, όμως είμαι 21 χρονών. Είμαι από τα τυχερά κορίτσια που πήγα για πρακτική και μετά με κάλεσαν για δοκιμαστικό και πήρα την δουλειά. Θεωρώ ότι ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα, αλλά ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ γιατί ήταν πολύ ξαφνικό και απότομο. Ξαφνικά μπήκα σε όλο αυτό και ίσως κάποιες φορές να μην το διαχειρίσηκα σωστά. Μπορεί να είναι για καλό που διακόπηκε έτσι ξαφνικά για να συντονιστώ και να αναδιοργανώσω τις σκέψεις μου.

Τι εκπομπή θα ήθελες να κάνεις;

Δεν θέλω μια εκπομπή που θα προβληματίσει το τηλεθεατή. Θέλω μια εκπομπή που να προσφέρει γέλιο και να μπορεί να χαλαρώσει τον τηλεθεατή.

Φωτογράφος: Αλέξης Ανδρέου

Στυλίστρια – Make Up Artist: Τόνυ Σωκράτους

Μαλλιά: Λοίζος Σιαφί

Συνέντευξη: Χαράλαμπος Χειμώνας

Ευχαριστίες:

Ονούφριος Σωκράτους: Είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει

Andrew S: «Υπάρχει σαπίλα, μου ασκείται υπόγειος πόλεμος»